YEC Plamuurmengmachine

Mengmachine

 

YEC produceert, verkoopt en verhuurt plamuurmengmachines. Plamuur met de hand mengen kost veel tijd en is zwaar werk. Deze 450 kilogram wegende machine van YEC is van een handzaam formaat dat in trucks of aanhangwagens past. De machine is met een heftruck te verplaatsen, heeft hijsogen en kan aan boord eenvoudig geplaatst worden tijdens plamuurwerkzaamheden. Omdat de plamuurmengmachine nu direct bij de werkzaamheden staat bespaart dit aanzienlijk in de manuren. Steigers op en aflopen is niet meer nodig!

De eenvoudig te gebruiken plamuurmengmachine is vervaardigd uit hoogwaardige onderdelen, waardoor er nagenoeg geen slijtage optreedt en weinig onderhoud nodig is. Het efficiënte mengsysteem betekent dat er een minimale hoeveelheid afval is en er bovendien weinig schoongemaakt hoeft te worden aan het einde van de werkzaamheden.

De machine werkt op perslucht (6 bar). Het gewicht en de consistentie van de machinegemengde plamuur zijn vrijwel gelijk aan die van handgemengd plamuur, daarbij is de plamuur aanzienlijk makkelijker schuurbaar waardoor er minder schuurpapier wordt verbruikt. De flexibiliteit van de plamuur doet niet onder voor die van handgemengde plamuur en de hardheid (shore D) blijft op uitstekende waarde. De machine werkt met een wegwerp-mengpijp. De twee afzonderlijke vaten (50 liter sets) zijn gemakkelijk te verwisselen met de hand en door 1 persoon.

De plamuurmengmachine van YEC biedt dus vele voordelen ten opzichte van met de hand mengen.